WhatsApp Us Now 0136843692

News

Home / News
Dari Pusat Racun Negara.

Dari Pusat Racun Negara.

Dari Pusat Racun Negara.

Tasneem.memang dah lama ada produk hand Sanitizer. Tapi kami menggunakan ekstrack sireh dan gel aloe vera as bahan anti septik

Memang ada kajian dari Universiti Pahang yang mengkaji sireh sangat baik untuk nyahkuman dan ada beberapa jurnal antarabangsa pun ada buat kajian yang sama.

Dari ini pihak kilang kami mencadangkan menggunakan sireh. Tapi jujur memang kami tidak melakukan labtest lagi untuk range ini.

Beberapa minggu lalu, teacher mdec saya offer yang kilang dia ada hand sanitizer yang ada laporan makmal dari Theraputic Gorvernment of Australia. Masa tu masa sibuk dengan influenza.

Masa ni saya malas nak fokus, plus kos dia agak mahal.

Then bila isu covid ini terjadi and muncul pelbagai hand sanitizer dan semua nak claim ada lab test. Tapi laporan test tidak ditunjuk, saya merasakan satu taggunngjawab untuk saya deal dengan ticer saya tadi untuk keluarkan handsanitizer kami yang baru.

Kesian pulak bila baca ada anak kecil tertonggok alkohol nih. Huhuuu.

Kami tgh siapkan production, semua marketing tool termasuk intervier dengan ahli kimia di kilang.

Insya allah,semoga usaha keras ini boleh membantu rakyat malaysia. Niat kami bukan untuk memgambil kesempatan atas demand yang ada.

Kalau kami ada option hand sanatizer boleh bantu matikan h1n1. Berdosa saya kalau saya tak share produk ini.. huh├╣u

Haridah Sahri
Founder Tasneen Naturel

Sign Up For Our Newsletter